Inred barnrummet

I annonssamarbete med Trademax.

Barnens rum vill vi inreda så att det ska vara lättstädat och gärna kännas mysigt och lekfullt. En säng och en byrå eller ett skåp är grunden, resten består av förvaring i olika former och fina blickfång som känns trygga och främjar fantasin. 

Små barn har andra behov än skolbarn men många möbler passar bra oavsett ålder. Sängen måste förstås bytas ut efter hand när barnet växer men en stor del av inredningen kan följa med långt upp i åren med några små tillägg och justeringar. Barn i skolåldern vill gärna ha ett skrivbord med en skrivbordslampa, om det ryms i rummet. Låt hyllorna vara på barnens nivå och satsa på mönster och färger som enkelt kan bytas ut när de växer genom att hålla väggarna neutrala och istället ha gardiner och bäddset dekorerade med barnens favoritfigurer. För den som gillar att tapetsera och måla är det lätt att skapa stämning och förändra med härliga sagotapeter eller måla väggarna i glada kulörer.

Barn i skolåldern vill gärna ha ett skrivbord med en skrivbordslampa, om det ryms i rummet.
Produkt: Monilla Skrivbord
Foto: Trademax.se

Förvaring
I barnrummet är det framför allt viktigt med förvaring som fungerar. En byrå, öppna hyllor, sänglådor eller korgar och boxar där leksaker snabbt kan plockas undan när leken är slut och det är dags att sova. Sittpuffar med förvaring är toppen och varför inte skapa smart förvaring i form av tygkassar som kan hängas i krokar på väggen, allt för att få mer lekyta på golvet. Sätt även upp en anslagstavla där teckningar och roliga småsaker kan bytas ut då och då.

Förvaring är bra för att kunna lägga undan leksaker och dylikt.
Produkt: Lolore Barnrumsförvaring
Foto: Trademax.se

Främja kreativiteten
Ett lektält är en spännande utgångspunkt för många roliga lekar, skaffa ett nytt eller bygg en egen koja. Mjukisdjuren och dockan blir publik när barnen spelar teater eller leker affär. En egen liten spis eller en verktygslåda för barn blir basen för många lekar där barnen får gå in i olika roller. Rollspel och att låta fantasin flöda är viktiga inslag i leken, pussel och byggklossar främjar logik och tankearbete. 

Här har man med hjälp av draperi gjort ett till rum.
Produkt: Cherylin Draperi
Foto: Trademax.se

En egen vrå
En härlig myshörna med kuddar passar alla åldrar, där kan barnen få en sagostund eller själva läsa en Pippi-bok i lugn och ro. Utbudet av barninredning är stort och finns i alla prisklasser. Det är alltid roligt att lägga till personliga detaljer som uppförstorade foton på väggen eller roliga loppisfynd. Fina burkar eller egna små växter som barnen sköter kan pryda en fönsterbräda. Måla om en byrå eller en stol i barnets favoritfärg. Låt barnen få vara med och välja kulörer och tavlor. Glöm inte säkerheten – eluttag och fönster till exempel måste alltid vara barnsäkra där barnen vistas!

Med loftsängar får barnen både utrymme att leka på och en färdigbyggd koja.
Produkt: Cherylin Klättervägg
Foto: Trademax.se

Checklista

  • Förvaring är a och o. Sittpuffar med förvaring eller sänglådor sparar plats.
  • Ordna en myshörna för vila. 
  • Ett lågt bord där barnen kan pyssla och måla är praktiskt, skrivbord för äldre barn. 
  • Anslagstavla där bilder och kom-ihåg ofta byts ut. 

Hitta mer inspiration och produkter till inredning av barnrummet med hjälp av Trademax här: https://www.trademax.se/heminredning/inredning-barnrum.