Cascina Blu – Del 4: Finrumsmakeover

Annika och hennes familj har förvärvat en gammal vingård i norra Italien för att förverkliga sin semesterdröm. Vi kommer att få följa familjens resa när de förvandlar denna idyll till sin personliga utopi, med Annikas egna ord – en exklusiv närbild här på webben. I Del 2 delade jag förändringen vi gjort i vårt sovrum. Nu ska ni få se en annan förändring.

“I anslutning till köket på övre våningen finns ett rum som förra ägarna använde som sovrum. Köksdelen är ganska liten och vi kände direkt ett behov för att få plats med ett större matbord. Det fick komma in här och rummet fick istället bli ett kombinerat matsal/vardagsrum.

Före

På sommaren är tanken att uteköket och uteplatsen ska fungera som kök och vardagsrum. Så denna del blir främst för kallare dagar på året, eller på sommaren när det är lite för hett ute och en vill gå in och svalka sig. Huset är nämligen bra på att hålla ute värmen.

Detta rum sticker ut från övriga rum i huset då taket täcks av blomster, målat av en konstnär som levde några kilometer bort. Vi vet inte när taket målades men konstnären dog för 30 år sedan så någon gång innan det.

I inredningen hittar ni den klassiska fåtöljen Svanen av Arne Jacobsen och GE290-soffan av Hans Wegner. Mattan som egentligen borde vara i en modell större i detta sammanhang är designad av Lena Bergström för Design House Stockholm. Matbordet och sittplatserna är stilrena och funktionella men tillfälliga då de inte riktigt passar in storleksmässigt. Bakom de grå dubbeldörrarna tror vi det förut har varit en utgång eller balkong, men idag är det enbart ett tomt skafferi som vi kort sikt eventuellt gör ett barskåp av, men på lång sikt öppnar upp för en balkong!”

Vi hörs snart igen. Ciao!

Annika