Följ med på resan: Cascina Blu

Annika och hennes familj har förvärvat en gammal vingård i norra Italien för att förverkliga sin semesterdröm. Vi kommer att få följa familjens resa när de förvandlar denna idyll till sin personliga utopi, med Annikas egna ord, en exklusiv närbild här på webben. Idag ser vi del ett av – vem vet hur många? Välkommen till Cascina Blu!

 

“Vi befinner oss på landsbygden i Piemonte i norra Italien. Den 150 år gamla vingården köpte vi förra sommaren. Här vill vi skapa ett italienskt semesterparadis med nordiska inslag. Ni som följer TheBlueResidences på Instagram vet att vi i vår lägenhet i Stockholm gärna inreder med danska midcentury-möbler i trä och skinn, lampor i stål och glas, italienska designföremål och inredningsdetaljer i olika nyanser av blått. Vi planerar något liknande på vingården framöver, med en större andel av italienska attribut.  

Det finns idag en beboelig del som består av fyra sovrum, ett kombinerat kök och vardagsrum, och ett badrum. Den obeboeliga delen; stallet, höloftet och en stor vinpress i anslutning till en enorm källare står nästan oberörda sedan de senast användes. Dessa ska till nästa sommar ge vika för en renovering och följande: ett ytterligare sovrum med badrum, en walk-in-closet, en lounge och en pool med soldäck.

Jag som skriver heter Annika och arbetar som IT-konsult. Min man Martin jobbar på Spotify och våra barn Alvar, 4 och Alvalisa, 5, är legobyggare. I detta första inlägg delar jag bilder från vingårdens exteriör: framsidan, trädgården och uteplatsen med pizzaugn och ett påbörjat utekök. Jag ser fram emot att dela vårt italienska äventyr med er! Ställ gärna frågor och jag mottager gladeligen tips kring inredning och trädgård.” 

Ciao!

Annika 

Håll utkik här på plazainterior.se för nästa nedslag i Annikas vingård!