Att lära sig om inredningsdesign från lottovinnare

Inspiration för inredningsdesign kan komma från många ställen. Det kan komma från att noggrant gå igenom Illums Bolighus kataloger eller från fantastiska stilbloggar som AnnaLeenasHem. Idéerna kommer åtminstone ofta tillsammans med ett pris som kan få en till tårar!

Därför kändes det som att det kunde vara en rolig idé att fundera på hur vi kunde designa våra hem om vi hade turen att vinna stort på lotto. Om man har lite känsla för stil hade man antagligen tagit sig till den kända inredningsbutiken Svenskt Tenn för att lägga händerna på deras legendariska tyger, men det verkar som att lotterivinnare i regel har andra tankar angående stil.

En studie avslöjade nyligen den ganska deprimerande nyheten att det vanligaste köpta föremålet efter en lottovinst är något så oglamoröst som en tvättmaskin! Medan det förvisso inte låter så dumt så visar det prov på lite bristande fantasi när det kommer till inredningsdesign.

Till och med när lotterivinnare blir lite mer äventyrslystna med sina inredningsinvesteringar så verkar det som att de allt för ofta hamnar lite snett på stilbarometern. Ett nytt badkar, walk-in-garderober och spelrum är det som lottovinnare spenderar sina pengar på. Det visar att att elegans och raffinemang inte är något som dessa tursamma människor har så mycket för.

Så, om vi hade turen att vinna på lotto, eller om vi hade vunnit en megajackpot på en spelautomat, vad hade varit det ultimata sättet att spendera denna nya förmögenhet på?

Enligt statistiken flyttar 82% av alla lottovinnare efter det att de vunnit. Ett lite mindre stressigt sätt att spendera dessa vinster på skulle kunna vara att istället anpassa ditt hem efter några av 2017:s största trender inom inredningsdesign.

Ett av årets största hits ser ut att vara dyr marmor, något som definitivt kan addera en lyxig känsla till ditt hem. Sen har vi den klassiska moderna stilen från mitten på århundradet som kan hittas på Nordiska Galleriet, en stil som man faktiskt kan ha råd med efter en storvinst på lotto.

Så, oavsett om du spenderar dina sexton miljoner Euro från spelautomaterna eller firar din lottovinst så verkar det som att det finns många olika sätt som du kan spendera pengar om du vill komma ett steg närmre ditt drömhem!

I samarbete med Andrea Hedqvist.