Carpe Diem Beds presenterar The Iconic Collection – tar exklusiv sängdesign till nya höjder

Hällsö Valnöt. Foto: Kristofer Johnsson

Carpe Diem Beds presenterar The Iconic Collection under Stockholm Design Week 2024 – en harmonisk fusion av komfort, lyx och innovation. Inspirerad av de fridfulla landskapen längs Sveriges västkust omdefinierar kollektionen exklusiv sängdesign. För att ytterligare förstärka konceptet introducerar Carpe Diem Beds två nya moderna och minimalistiska tyger, Fiord 2 och Melange Nap, från det välrenommerade danska textilföretaget Kvadrat. Ett tillskott som gör att Carpe Diem Beds kan stärka sitt erbjudande till designmedvetna kunder.

Med viljan att erbjuda något mer än vanliga sängar har Carpe Diem Beds skapat en filosofi där stil och komfort förenas. Varumärket erbjuder sängar och sovrumstillbehör inom premiumsegmentet, med målet att göra varje sovrum till en avkopplande oas. För att fortsätta i den riktningen presenterar varumärket sin nya kollektion, The Iconic Collection, under Stockholm Design Week. En kollektion där innovation möter komfort och utmanar våra tankar om traditionell sängdesign.

The Iconic Collection: Floating sensation weightless feel

Föreställ dig den pittoreska skärgården på Sveriges västkust. Där vågorna rytmiskt slår mot klipporna, den krispiga havsbrisen viner och den vilda Ljungen sprider ut sig. Detta landskap kom att bli en inspirationskälla för Börje Thuleskär, grundaren av Carpe Diem Beds. Uppväxt i trakten spenderade Börje all sin lediga tid i det idylliska landskapet. En varm sommardag vandrandes på Stora Kornö, bredde Börje ut sin picknic-filt på en bädd av Ljung, för att lägga sig ner och vila. När han slöt sina ögon upplevde han någon han aldrig gjort förut. Det var som en svävade sensation. En känsla av viktlöshet. Sedan den dagen återfinns just den viktlösa känslan i komforten hos Carpe Diem Beds sängar. Och nu är den svävande sensationen en del av designen.

Hällsö Textil. Foto: Kristofer Johnsson

The Iconic Collection en berättelse om lyx, komfort och innovation

Den nya kollektionen innehåller fyra sängar med svävande design och viktlös komfort. Tack vare sin innovativa konstruktion saknar sängarna traditionella sängben och vilar i stället på en centrerad bas. Kollektionen innehåller en kontinentalsäng, en justerbar säng och en ramsäng i två varianter. Alla döpta efter öar i den västkustska skärgården: Kungsö, Hällsö och Vindö.

The Iconic Collection är mer än bara sängar; det är en berättelse om som tar dig tillbaka till våra rötter. Den överskrider det vanliga, där lyx möter funktionalitet, säger Helen RK Jensen, VP Brand på Carpe Diem Beds.

Tygerna från Kvadrat

De två nya tygerna från Kvadrat, Fiord 2 och Melange Nap, är särskilt utvalda för sin moderna och minimalistiska design. Tygerna är av ull och erbjuds i tre naturliga nyanser, men båda har sin egen unika struktur och känsla. Tillskottet breddar Carpe Diem Beds befintliga erbjudande och gör det möjligt för varumärket att tillgodose den designmedvetna kunden som är ute efter en skandinavisk stil.

Stockholm Design Week

Introduktionen av The Iconic Collection under Stockholm Design Week gör att Carpe Diem Beds ytterligare stärker sitt löfte om att skapa sängar lika vackra att titta på som bekväma att sova i. Den nya kollektionen lovar att förvandla varje sovrum till en oas, där lyx, komfort och innovation förenas i en perfekt harmoni.

Missa inte Plaza Interiörs stora trendspaning om sovrum i nästa nummer – ute i butik 22 februari!

Hällsö Valnöt. Foto: Kristofer Johnsson