DEN BRITTISKA DESIGNSTUDION TOM DIXON PRESENTERAR “CHOICE” EUROLUCE

Milano, 18-23 april: För första gången på nio år är den brittiska designern Tom Dixon tillbaka på världens största designmässa för att presentera nya kollektioner som hyllar “CHOICE”.

Förra året presenterade designmärket Tom Dixon TWENTY på Palazzo Serbelloni, en utställning som utforskade två decennier av studions arbete och som inkluderade en ny version av stolen BIRD – en stol tillverkad av ålgräs – ljuskronan MIRROR BALL och andra möbler som tillverkats av material som växer under vatten.

”CHOICE”: EN EXTRAORDINÄR NYHET
I år är Tom Dixon tillbaka med extraordinära kollektioner som alla återspeglar årets tema “CHOICE”. Tom säger: “I år vill vi ha MER. Mycket, mycket mer. Mer färg, fler variationer, fler oväntade kombinationer bland golvlampor och ljuskronor, bordsskivor och textilier, allt för att ge våra kunder en djupare och bredare möjlighet att skapa den perfekta inredningen. Vi vill erbjuda dem mer flexibilitet när det gäller belysning och design, så det är därför vi kallar dessa nya kollektioner för ”CHOICE”. Speciella utrymmen kräver speciella val – något som kollektionerna återspeglar väldigt väl.”

De nya kollektionerna, som kommer att visas för första gången på Euroluce, inkluderar den nya lampserien PUFF, lamporna PORTABLES som är inspirerade av den ikoniska MELT-, BELL- och STONE- designen, CONE, samt de bästsäljande möbeltygerna FAT och WINGBACK, som nu finns tillgängliga i hundratals färger och textilier.

Lampa PUFF

PUFF
PUFF är inspirerad av geometriska former och är en flerdimensionell lampa med en diameter på 45 cm som består av 30 metallpaneler, arrangerade så att de bildar en robust struktur.

De etsade och perforerade ytorna skapar små men reflekterande element som sprider ljus, vilket gör att insidan liknar en skimrande discokula. PUFF är en sann statement-lampa som kan fungera som en central punkt i vilken miljö som helst. Liksom alla andra av Tom Dixons kreationer har även PUFF den omedelbara kraften att förvandla och lyfta ett rum. PUFF finns som hänglampa, eller som små och stora ljuskronor i både mässing och rostfritt stål.

Lampa BELL

Lampa MELT

PORTABLES
Tom Dixon lanserar också en helt ny kategori av lampor: PORTABLES. Den här nya serien av laddningsbara lampor är väldigt uttrycksfulla, skickligt konstruerade och mycket kompakta i storlek, och är på väg att bli ett måste för designfantaster över hela världen. Den nya kollektionen omfattar MELT, STONE och BELL. PORTABLES banar väg för att belysa utrymmen både inomhus och utomhus som annars har varit beroende av ett elutag. Tom säger: “Vi vill inte längre vara bundna till ett fast skrivbord eller ett eluttag, så i allt högre grad vill vi att ljuset ska följa med oss – tack och lov har tekniken kommit till undsättning med kraftfulla batterier och lågenergiljuskällor som har kombinerats för att vi ska kunna belysa vad vi än väljer, var vi än väljer – och det är av den anledningen som vi har älskat att ta fram vår PORTABLES-serie.”

Lampa MELT

Lampa MIRROR BALL

CONE
En helt ny lampa som kan mixas och matchas med 28 av Tom Dixons kreationer, inklusive MELT och MIRROR BALL. Tom beskriver den nya golvlampan på följande sätt: ”Det finns en anledning till att vi ständigt återkommer till enkla geometrier – dessa grundläggande former känns rätt eftersom de aldrig går ur tiden, och detta är särskilt tydligt med vår nya serie CONE. Efter många försök att utforma den optimala golvlampsfoten är denna minimala design kulmen på våra ansträngningar. En perfekt bas som elegant stödjer och förstärka en mängd olika lampskärmar från vårt sortiment.”
NY KLÄDSEL
Tom Dixons ikoniska möbler, FAT och WINGBACK, är nu klädda med tyger från Kvadrat och kommer i många olika färger. Det nya utbudet av klädsel är noga utvalt för att passa med Tom Dixons design och sträcker sig över sex Kvadrat-kollektioner och många färgspektrumet. Från färgglada ulltextilier till lyxig sammet, det finns en kulör för varje rum, varje inredning och varje tillfälle.

Foto: Pete Navey