Ett vardagsrum under bar himmel

I annonssamarbete med Wegot.

Skapa ett extra vardagsrum på uteplatsen, på altanen eller vid din egen pool. Med fina loungemöbler kommer familjen att trivas tillsammans och vännerna känna sig extra välkomna.

Att sitta lika bekvämt utomhus som hemma i vardagsrummet är drömmen när sommaren är här. Då vill vi ha en härlig soffgrupp med mjuka kuddar, fotpallar och soffbord där många kan umgås, en riktig loungegrupp – lyxig, behaglig, stilig och väldigt användbar.

En riktig loungegrupp där många kan umgås.

Storlek efter behov

Satsa på en härlig grupp loungemöbler i bra kvalitét, det behöver inte bli dyrt om du väljer en möbel som håller i många år. Storleken kan förstås anpassas efter hur många ni brukar vara som umgås samtidigt. En soffa med sektioner som byggs på efter behov är toppen men naturligtvis är en stor hörnsoffa härlig att breda ut sig i även då man är ensam eller i ett sällskap på några få personer. Flera fåtöljer med mjuka dynor vid ett runt bord är en annan lösning, lättare att flytta runt om man vill sitta vänd mot solen eller kanske undvika den.

Storleken kan förstås anpassas efter hur många ni brukar vara som umgås samtidigt.

Material

Utemöbler och stora loungemöbler står kvar utomhus under sommarhalvåret, i sol och regn. Därför bör de självklart vara gjorda av material som tål regn, vind, och stark sol och som i vissa fall även kan förvaras utomhus vintertid. De kan till exempel vara av trä, rotting, konstrotting, aluminium eller plast. Naturrotting är känsligt för väta och bör absolut inte stå utomhus men passar utmärkt i ett uterum eller i varje fall under tak. Trä är ett tidlöst material när det gäller utemöbler och det självklara valet för många. Om du inte drar dig för att måla och olja möblerna varje år är trä ett klassiskt, vackert och bra alternativ. Stora loungemöbler av konstrotting är oerhört populära i dag. De är gjorda av konstfiber och klarar regn och blåst utan att bli förstörda. De är lätta att flytta jämfört med till exempel trämöbler som kan vara väldigt tunga (vilket inte alltid behöver vara en nackdel). Aluminium eller stålstommar är också lätta att lyfta och de kan bli väldigt bekväma med dynor som du väljer helt efter egen smak.

Aluminium eller stålstommar är också lätta att lyfta och de kan bli väldigt bekväma med dynor.

Hotell eller hembygdsgård

Stilen på din loungegrupp kan bli precis den du gillar. Tänk hotell där stilen är lyxig med svarta stommar och vita dynor, glasbord och sittpuffar. Eller kanske föredrar du naturfärger och klassiskt trä som grund. Gillar du mer färg och mönster är det bara att placera ut kuddar och blomkrukor i kulörer du gillar. Möblerna bör ju också passa in med stilen på ditt hus. Loungen är den plats där alla ska koppla av och ha det bra, vardag som helgdag, efter arbetet eller till fest. Tänk efter innan du väljer stil och utformning, det finns mycket att välja bland och det finns loungemöbler som passar till mindre balkonger och andra som lämpar sig bättre till altaner med mycket svängrum.

Stilen på din loungegrupp kan bli precis den du gillar.

Utforska hela sortimentet av loungemöbler!