Bohemiskt barfotaliv

Den naturnära hotellkedjan Casa Cook öppnar äntligen en familjevänlig filial på Kreta.

Kuststaden Chania på Kreta har en hel del att erbjuda, och nu även ett finfint Casa Cook-hotell. Casa Cook Chania är det fjärde i Casa Cook-regi och är det första familjevänliga (de andra har 16-årsgräns). Det innebär att även den designintresserade barnfamiljen som vill ha lite lyx på semestern kommer att passa in här.

Precis som tidigare har Casa Cook tagit tillvara på det närliggande områdets känsla när de valt material till sitt bohemchica hotell, och så har de byggt det strategiskt nära stranden men inte för långt från Chanias stadskärna. Här erbjuds ett poolområde med avskild barnpool – eller också rum med privat pool – samt sociala ytor tillgängliga för alla som precis som rummen känns naturnära på ett sätt som nästan ger känslan av att hotellet vuxit fram direkt ur marken.

Trämöblerna är rustika, textilierna i jordiga nyanser. I barnklubben kan barnen måla, delta i enklare matlagningskurser, ta en tupplur i de uppsatta tipi-tälten och bara leva sitt bästa barfotaliv. I strandklubben kan föräldrarna hänga precis vid havet. Föredrar en hellre att koppla av med en massage så erbjuds dessa utomhus i nomadinspirerade tält. Maten tillagas av närproducerade råvaror utifrån den lokala kulturen.

Hotell Casa Cook Chania,
Kreta, Grekland. För mer information
och bokning: www.ving.se