Investera i tidlösa studentpresenter!


Vad vore sommaren utan gator fyllda med tonåringar som går armkrok bärandes vita studentmössor? Nu nalkas ljuva sommar och för många innebär det även studentfiranden. Men vad köper man till sonen, systerdottern eller till och med den avlägsna sysslingen? Inspireras av dessa tio tips för att slippa ta med kvittot till ceremonin.

Av Julia Jackson


Hemmets första skulptur får gärna fylla en funktion, dessa ljusstakar har designats av den prisbelönta formgivaren Hanna Hansdotter. Ljusstaken Rocky Baroque säljs bara i 500 exemplar styck med priser från 1900 kr.

Första hemmet kan ofta kännas trångt och då kan en spegel ge illusionen av större rymd. Gilda från Mio, 449:-

Gör ett bestående intryck på gästerna med en mokabryggare som är lika delar vacker som delikat. Alessi Pulcina, från 800 kr.

Om du har vunnit på lotto och vill investera i en oförglömlig gåva, är Carl Hansens The Wishbone Chair rätt väg att gå. Varsamt snörad för hand med det ikoniska Y-mönstret som stolsrygg. Utgåvan i valnöt finns till salu från 11 945 kr.

Är det en sardin, flasköppnare eller en snäcka? Denna kapsylöppnare fyller både en praktisk och dekorativ funktion och kommer högst troligt öppna för diskussioner runt matbordet.  1 100 kr, Svenskt Tenn

Vad vore ett hem utan en Klippan-filt? Filten i lammull gör sig lika bra i soffan som till sommarens första picknick. Här i sjögräsmönster i färgerna off-white och rött för 890 kr.

Köp en brandsläckare innan olyckan är framme! Denna i en stilren modell från Solstickan Design. 1495 kr. 

Oavsett var den nyblivna studenten befinner sig i livet, är en portabel steamer alltid en bra investering. Den räddar allt från jobbintervjuer till gasquer och kräver minimal ansträngning för att rädda plaggen. Cirrus No. 3 steamer i Sand, från 1 700 kr. 

En doft av Achillea, med inslag av bergamott och trä fungerar lika bra till deras backpackingresa som den gör som självförtroendeboost under de första, nervösa veckorna på universitetet. Wild Achillea Cologne från Jo Malone, 760 kr för 30 ml. 

Anamma din inre Harris Reed med denna multifunktionella lampa från Wästberg. Pris från 3 070 kr.