En riktigt söt jul

Choklad, saffran, kola … Är det något vi ser fram emot i jul är det att njuta av alla goda sötsaker som hör högtiden till! Vi inspireras av matbloggaren Jenny Warséns nya bok Jennys jul och lägger till några av hennes godsaker på julrepertoaren.

Chokladdoppade pepparkaksbollar
Cirka 25 bollar
Det finns så mycket man kan göra med pepparkakor. De här kryddiga pepparkaksbollarna är perfekta till fikat.

Ingredienser
• 150 g pepparkakor
• 100 g färskost, typ philadelphia
• ca 150 g mörk choklad
Garnering
• flingsalt
• krossade pepparkakor

Gör så här:
Mixa pepparkakorna i matberedare till smulor. Lägg i en skål och rör ihop med färskosten. Rulla till kulor mellan handflatorna och lägg på ett bakplåtspapper.
Smält chokladen i ett vattenbad eller försiktigt i mikron. Doppa kulorna i choklad med hjälp av en gaffel så att de täcks runtom. Låt överflödig choklad rinna tillbaka ner i behållaren och lägg upp på ett fat. Strö över flingsalt och pepparkakssmulor och ställ i kylen tills chokladen har stelnat.

Ur jennys jul
Av Jenny Warsén
Bonnier Fakta