Långelid/von Brömssen

Hallå där! Två av Sveriges mest renommerade mönsterdesigner som nu lanserar ett nytt tapetvarumärke tillsammans!

Ni har alltså slagit samman och skapat nya tapetvarumärket Långelid/von Brömssen. Berätta!
– Idén föddes för drygt ett år sedan när Daniel besökte Emmas pop up-butik i Göteborg. Daniel hade börjat rita tapeter igen efter flera års uppehåll och Emma som jobbat som frilansdesigner föreslog att vi borde göra något ihop. Strax därefter fick vi veta att Sandberg sålt sin fabrik i Ulricehamn och att två av Daniels tidigare kollegor på Sandberg hade köpt den. De var också sugna på samarbete, så alla bitar föll på plats och vi satte i gång.

Var det något särskilt ni saknade på tapetmarknaden?
Daniel: Jag tänker inte så när jag skapar. Jag går helt på känsla, vad jag själv tycker är vackert. Om man försöker anpassa sig att göra något som man tror att andra ska vilja ha tappar man bort sig själv på vägen och det blir aldrig bra.

Emma: Nej, jag skapar heller inte utifrån att det saknas något på marknaden. Jag drivs av nya mönsterutmaningar jag vill utforska. Jag samlar på idéer i form av bilder och skisser och utgår alltid från det jag själv tycker känns spännande att rita.

Ni har väldigt skilda stilar, hur kompletterar ni varandra?
– Just genom att vi har så olika uttryck. Det är mötet som blir spännande. Något uppstår där som man inte kan få fram när man jobbar ensam. Men sedan förenas våra stilar väldigt mycket i våra färgval. Det har visat sig under arbetets gång att vi tycker väldigt lika när det gäller färg. Vi har också rätt så lika arbetsprocesser. Vi är båda väldigt noggranna och låter hellre något få bero en extra dag än att ta ett förhastat beslut. Vi känner in mycket och liksom värker fram våra skapelser.

Text Eva Magnuszewska

Läs hela intervjun i senaste numret av Plaza Interiör.