Redaktionens höst

Plaza Interiörs redaktion guidar dig till våra utvalda drömprylar i höst. Varsågod att inspireras!

 

Att skriva om sig själv för att skapa minnen, böcker på ett litet bord och en filmisk känslostorm runt halsen.

Moa Samuelsson, Chefredaktör

1 Mitt närminne måste aktiveras bättre, och att svara på färdiga frågor kring vad jag tycker om och vem jag är leder mig en bra bit in på den vägen. Bok, Mig själv och jag, 199 kr, Nicotext.

2 Jag byter om till något annat än det jag valde på morgonen i samma sekund som jag kommer hem. Just denna kimono andas mer helgmorgnar och funkar även bra att gå ut i. Sidenkimono, 399 kr, H&M.

3 Höstens doft har anlänt. I den elfte timmen reser vi mot slutet av året. Parfym Eleventh hour, från 1 100 kr Byredo.

4 Den stilrena enkelheten tilltalar mig och äntligen får bokhögarna som varit stationerade på golvet hoppa upp på ett litet bord bredvid sängen. Sidobord i svart aluminium, 649 kr, Granit.

5 Kollektionen med smycken inspirerade av filmen Bröderna Lejonhjärta får mig att fullkomligt lyckokänslostorma.Halsband, Skorpan och Jonatan, 1 795 kr, Maria Nilsdotter.

6 Det kommer inte att ligga några dvd-filmer eller fjärrkontroller i detta skåp, men desto fler teckningar, penslar och färgflaskor. Ett pysselskåp deluxe.Raquet mediabänk i ek, 9 650 kr, Hans K.

7 Min förkärlek till mjuka sittmöbler verkar aldrig avklinga, kan bero på att en favoritaktivitet är att läsa länge. Och det vill en ju gärna göra i den här finfina soffan. Träsoffa tresits i lackkulör varmgrå, 31 750 kr, Norrgavel.

8 Glas och betong, skört och hårt. En duo som blir lugnt vacker tillsammans. Bordslampa Leimu, 4 990 kr, Iittala.

 

Ett korkskåp fyllt med speglar, en sittpuff i form av en regnbåge och vaser med sträv struktur – så ser min drömhöst ut.

Annika Johnsson, Art Director

1 En bokylla som går att bygga på och förändra i all oändlighet är en smart investering. Den här finns i tolv färger, men för min del blir det nog svart, som vanligt. Hylla Free, 16  250 kr, Montana.

2 Denna necessär i grönt läder får följa med på höstens resor. Toscana blir dess första spännande färd. Washbag Altea, 995 kr, Sandqvist.

3 Så himla fin och praktisk soffa, i mjukaste manchester, som består av olika moduler som flexibelt går att bygga ihop i olika formationer. Modulsoffa Lake, från 4 000 kr per modul, Broste Copenhagen.

4 Jag gillar den lilla sittpuffen som är praktisk att dra fram när en får många gäster. Stilren och grafiskt snygg. Curved pouf, 4  900 kr, Kristina Dam.

5 Är designsvag för skåp med höga ben och blev väldigt glad när jag såg detta i kork utanpå och med speglar inuti. Skåp Sammanhang, 3  995 kr, Ikea.

6 Min soffa behöver uppdateras med några nya kuddar. Jag längtar efter brunt nu, och sammet är både skönt och vackert. Kudde Kummin, 379 kr, Granit.

7 Jag pratade med keramikern Joanna Günter på Formexmässan och blev kär i hennes föremål som både har roliga öron och en sträv struktur. Vas Raw, från
1 150 kr, Designtorget.

8 Varje morgon när jag ska gå till jobbet påminns jag om att jag saknar en hallspegel – den här trefärgade får det bli. Vitrail Mirror, 3 750 kr, Inga Sempé, Magis.

 

Inspirerande prylar och icke-prylar, färgmöten som totalt förbryllar och måste ha-sneakern – det kommer liva upp min höst.

Sofia Alerstedt, Marknadskoordinator

1 Jag köper sällan posters eftersom jag gillar att skapa mina egna, men ibland springer jag på ett motiv som inspirerar, som postern Kvinnor illustrerad av Karin Lager. Poster Kvinnor av Karin Lager, 299 kr, Wall Of Art.

2 Krokarna som livar upp vilken tråkig hall som helst och finns i två storlekar. Väggkrok, 399 kr, AYTM.

3 Den här ljusstaken skulle jag vilja ge till min lillasyster. Hon bor i en källarlägenhet med lågt i tak, och med hjälp av levande ljus förvandlas hennes hem till en mysig koja. Ljusstake, 449 kr, By On.

4 En av de bästa upptäckterna jag gjorde under möbelmässan i Milano i våras var det tjeckiska företaget Brokis. De tillverkar lampor i högsta kvalitet och det finns en plats för dem i varje hem. Lampor, från 8 400 kr, Brokis.

5 Alla outfits blir ju snyggare med ett par schyssta sneakers. Sneakers K.Cobler, 999 kr, Scorett.

6 Färre saker ger större frihet. Och säkert är att du kommer att se på dina prylar på annorlunda sätt när du har läst denna bok. Bok Prylbanta av Elisabeth Byström och Johan Ernfors, 210 kr, Norstedts.

7 Färgkombinationen får mig att ramla av stolen. Bara ge mig! Byrå, 5 900 kr, Montana.

8 Denna hårolja lanserades precis i Sverige, och det är jag väldigt, väldigt glad över. Hårolja, 265 kr, Mistik.