Skön sinnesro

På 69 kvadratmeter har Amanda och sambon Gustaf satsat på gedigna material och klassiska möbelval. Med kök och vardagsrum i ett, ombonat sovrum och välordnad walk-in-closet, bjuder deras lägenhet dem på livskvalitet och lugn.

Efter att ha bott på olika orter under en period bestämde sig Amanda och Gustaf, under sensommaren 2017, för att flytta ihop och leta lägenhet i Stockholms innerstad. Amanda hade redan en mindre lägenhet med sekelskifteskänsla och ville gärna att deras gemensamma boende skulle ha samma charmiga plankgolv och andra gamla bevarade detaljer.

– När vi klev över tröskeln var just trägolven det första vi föll för. Det var den tredje visningen på samma dag, så vi var lite sega, men blev intresserade så fort vi kom hit. Vi gillade lägenheten direkt, men trodde den skulle bli för dyr. Lyckligtvis var bostadsmarknaden lugn efter sommaren och den blev vår, säger Amanda. Trots att de enbart varit på några få lägenhetsvisningar, och många omkring dem undrade om de skulle ha så ”bråttom”, slog de till.

Läs mer om parets hem i senaste numret av Plaza Interiör.

Foto Karin Johansson Styling Amanda Lejon Text Jessica Holm