Smakfull vår 2021

 

Med kök som numrets tema väljer Jesper Tillberg aktuell design för hemmets allra mest smakfulla rum.

1. SNYGG STÄDNING

Karaktärsstark men mild, REN LOGIKs köksrengöring i temat ”Familjen Blom” och doft av äppelblom. Flaska i bio- plast, märkt Bra miljöval. Fri från tillsatser. ”Ren” design, tänk Neville Brody möter Blåvitts basic-chic, och, ja, det är en komplimang. 99 kronor.

2. GRANDIOS GAUTIER

Franska Frederick Gautier är ”très” Bauhaus- och betong-chic. Senaste kollektionen FCK by Frederick Gautieri Serax serie Urban Ceramics för det dukade bordet är brutalism när den är som vackrast. Spännande kontraster på middagsbordet, från 160 kr.

3. ANTIKEN I NYTT LJUS

Steltons Amphorakannor lyser med vårljuset. Nu i ny tappning. Grekiska antiken möter moderna danskar – i tuff design av Sebastian Holmbäck från studion HolmbäckNordentoft, 649 kr.

4. DESIGNKAFFE

Designkaffe snarare än snutkaffe. Det vilar något snabbt över nya RATIO 6, men så har kaffebryggaren formgivits av hippa designbyrån James Owen som tidigare samarbetat med Nike, Converse, Adidas. RATIO 6 är en tuff utveckling av den exklusiva och helt handbyggda bryggaren som släpptes för ett par år sen. Här i ny enkelhet med blott en knapp, fri från komplex programmering, men med en teknik som ändå påminner om baristans ”pour over-process”. Bonus för att kaffet bryggs rakt ned i en snygg termos som håller kaffet varmt länge utan att det bränns vid, 3 700 kr.

5. FÄRGSTARK MAT

Vi fick beröm för temanumret om färg nyligen. Omslaget sken av grön kulörglädje – precis som gratängformen från charmiga Ståhl. Även grönsaker blir glada när de serveras i vacker inramning. Profilerna bakom Ståhl håller liv i sin succédebut, estetiken från Arabesque syns ju även här, 879 kr.