Cascina Blu – Del 2: Sovrumsmakeover

Annika och hennes familj har förvärvat en gammal vingård i norra Italien för att förverkliga sin semesterdröm. Vi kommer att få följa familjens resa när de förvandlar denna idyll till sin personliga utopi, med Annikas egna ord – en exklusiv närbild här på webben. Dags att kika in igen!


”De förra ägarnas planlösning passade inte riktigt vårt behov. Ett exempel på det följer här, och fler exempel delar jag i inlägg framöver.

Ett före-detta barnrum gjorde vi om till ett sovrum för mig och Martin. Vi tycker om blått, men de blåa tonerna i detta rum gillade vi däremot inte. Så de fick ge vika för krämvita väggar och grått tak.

Om ni tittar noga på för-och efterbilderna så ser ni att två möbler behållits fast i ny tappning. Klädskåpet gick från blått till brunt. Och sänggaveln bytte inte bara nyans av blå utan fick en inklädnad av tyg istället.

Före, ett babyblått barnrum
Efter, ett stilrent sovrum i jordnära toner

Vi har satsat på linnetyg i både säng och fönster. Det är luftigt och svalt vilket passar sommarmånaderna som vi kommer att spendera här. Linne är dessutom slitstarkt och hållbart.

En bra lösning för sänglampor är inte på plats ännu men Kaiser Idells bordslampa fungerar tillsvidare. Som med mycket när man flyttar in så får vissa saker ta lite längre tid. Har ni läsare något hett tips på sänglampa? Skriv gärna till mig på Instagram @TheBlueResidences!

Vi håller på att planera för en renovering nu under hösten och fram till sommaren. Om planerna går som de ska, vilket de sällan gör i Italien, så kommer master bedroom sedan ligga i en annan del av byggnaden. Det betyder att detta rum blir gästrum framöver. ”

Vi hörs snart igen. Ciao!

Annika