Cascina Blu – Del 3: Höst i Piemonte

Annika och hennes familj har förvärvat en gammal vingård i norra Italien för att förverkliga sin semesterdröm. Vi kommer att få följa familjens resa när de förvandlar denna idyll till sin personliga utopi, med Annikas egna ord – en exklusiv närbild här på webben. Idag tar vi ett steg utanför från både interiör och exteriör för att njuta av de vackra kulisserna som familjen först blev förälskade i.

”Italiensk sommar i all ära. Ljumma kvällar, konstant badväder, svalkande Aperol Spritz, färsk tonfisksallad och så vidare. Vi är många i Sverige som dyrkar Italien och gärna upplever det på sommaren. Men hösten har sin charm den också. Det är full rulle på landsbygden i och med vinskörden. Säsongens råvaror; tryffel, kastanjer, granatäpplen och kål av olika slag trängs på marknaderna. Vinrankorna som täcker de tusentals kullarna i Piemonte går från sommarens gröna nyans till gult och rött.

Jag lärde mig nyligen att rankor med gröna druvor får gula blad, och rankor med röda druvor får röda blad. Den torra luften på hösten gör att sikten blir ännu bättre när solen är framme. Från vårt hus ser vi i och med det Alpernas maffiga kedja. Visserligen blir det motsatt effekt när solen inte lyser. Då lägger sig dimman som en mystisk själ i dalarna. Lugnet infinner sig.

Bilderna denna gång är tagna på vår gård eller ett par hundra meter därifrån. Kanske kan jag genom dem locka er till Italien en höst? ”

Vi hörs snart igen. Ciao!

Annika