Cascina Blu – Del 11: Ett nytt badrum


Annika och hennes familj har förvärvat en gammal vingård i norra Italien för att förverkliga sin semesterdröm. Vi kommer att få följa familjens resa när de förvandlar denna idyll till sin personliga utopi, med Annikas egna ord – en exklusiv närbild här på webben.


I våras berättade jag om de tre delarna som ingår i vår renovering. I detta inlägg uppdaterar jag om den tredje punkten som nämns där “Ett oinrett rum intill höloftet blir till ett badrum och en walk-in-closet”. Vi har nämligen ett nytt badrum! Och i och med det en helt ny yta att vara på, då denna del tidigare bara var väggar och tak utan el eller vatten.

Vi ville göra ett elegant och inbjudande badrum med rustika detaljer. Vi har tidigare renoverat vårt badrum i lägenheten i Stockholm så vi tog med oss några lärdomar därifrån. Bland annat blev inte ljussättningen där superbra och rummet känns lite kalt. Denna gång ville vi skapa ett badrum med mer värme i tonerna.

Golvet är av tre olika marmorstenar som satts ihop till kuber. Väggarna i duschen är av samma marmor som en av marmorstenarna på golvet. De svarta detaljerna är där för att bryta lite i de varma tonerna och ge en mer modern touch till badrummet. Träbänken är en gammal snickarbänk och är inköpt på en antik- och loppmarknad. Likaså vägglamporna vid sidan av speglarna. Säljaren av lamporna hade 9 st, vi önskade bara köpa 2 st. Han vägrade sälja enbart 2. Så nu har vi 7 till övers om någon skulle vara intresserad av att köpa en eller flera.

I startskedet av badrumsbygget.

Vi hörs snart igen – Ciao!