Cascina Blu – Del 14: Walk-in-Closet


Annika och hennes familj har förvärvat en gammal vingård i norra Italien för att förverkliga sin semesterdröm. Vi kommer att få följa familjens resa när de förvandlar denna idyll till sin personliga utopi, med Annikas egna ord – en exklusiv närbild här på webben.

Visst låter det spännande att konstruera en walk-in-closet? Det var inte det första på att-göra-listan, men när det väl hamnade där var det ett riktigt roligt projekt! Tanken på att skapa en egen drömgarderob kändes överväldigande, men det visade sig gå smidigare när vi väl satte igång.

Vi övervägde om vi skulle anlita någon som byggde en eller om vi skulle köpa färdigbyggda moduler och placera dit. Då vi gått över budgeten en del för renoveringen så började vi titta på de billigare alternativen. Det visade sig att det finns massor av billiga alternativ för garderober och det behöver inte betyda att man behöver offra stil eller kvalitet. 

Före
Steg ett

IKEA har en serie som heter IVAR. Vid första anblick en väldigt tråkig serie. Men vi hittade snart inspiration på internet där andra fixat och trixat så att modulerna ser riktigt lyxiga ut. Vi började skissa på papper med linjal och penna vilka moduler vi skulle vilja ha och hur de skulle passa in i utrymmet. Vi funderade också på om vi kunde komplettera vissa delar med egna plankor för att få andra typer av förvaringar. Sedan spikade vi en design och köpte allt. Det fick bära eller brista!.

Efter

Vid leverans av allt material, var det dags att sätta igång med byggandet! Många timmar av målning och konstruktion krävdes, men resultatet blev bra. Vi valde en färgskala från vit till mörkgrå som kompletterar väggarna och golvets beige-bruna toner.

Några detaljer saknas dock ännu, som till exempel knoppar/handtag till luckorna och lådorna, samt en matta och någon form av sittmöbel i anslutning till spegeln. Det är kul att se ens vision bli verklighet, och nu finns det ordentlig plats för familjens alla kläder och accessoarer.

Ciao!
Annika