Alcro x Marie Olsson Nylander

Alcro Färg presenterar ett nytt spännande kulörsamarbete med entreprenören, influencern och designern Marie Olsson Nylander. Den 25 januari lanseras en kulörkollektion bestående av 14 jordnära kulörer med inspiration hämtad från Maries favorittyger och minnen som hon har samlat på sig genom åren. Kulörerna är döpta efter en stad, ett land eller en annan plats som ger rum för fantasin. Kollektionen förmedlar vänlighet, lekfullhet och kärlek genom sina varma nyanser – en intensiv vinröd, olika toner av beige och rosa, en mjuk svart och dimmiga blåtoner.

”Intuition är min bästa guide inom inredning och paletten skapades intuitivt med nyanser som kompletterar och berikar varandra. Titta på kulörerna med intuition, för du vet när du ser det. Du vet att det är rätt när du känner det. Jag vill uppmuntra människor att förändra och göra modiga färgval. Hemmet ska inte vara perfekt, utan fullt av liv. När du målar, vad är det värsta som kan hända? – Marie Olsson Nylander.

Filosofin bakom paletten är att kulörerna ska vara något som fångar din blick, får dig att stanna upp och tänka två gånger. Den eldiga rosa nyansen Bubba i Berlin är inspirerad av en rosa sammetskudde sydd av ett vintagetyg. Känslan är att vi människor behöver mer vänlighet och kärlek, kulörer som gör dig glad.

Alla kulörer i paletten är designade för att komplettera varandra, att få andra kulörer att blomma. ”Den olivgröna nyansen, Olives in Oman, hittade jag i ett 150 år gammalt tyg, köpt av en antikhandlare i Frankrike. Kulören Powder in Pisa för mina tankar till det lite tillrättalagda, det lite pudrade – men såklart väldigt elegant. Den varmgula Lions in Lima, kontrasternas stad. Likt ett lejon som är så vackert samtidigt som det är livsfarligt.” – Marie Olsson Nylander

Mint in Mexico
Bubba in Berlin
Marie framför Powder in Pisa