Cascina Blu – Del 7: Gästrum före/efter

Annika och hennes familj har förvärvat en gammal vingård i norra Italien för att förverkliga sin semesterdröm. Vi kommer att få följa familjens resa när de förvandlar denna idyll till sin personliga utopi, med Annikas egna ord – en exklusiv närbild här på webben.

”Sommarlovet nalkas och snart åker vi ner till Italien igen för att spendera hela sommaren där. Precis som förra sommaren får vi en del besök. Vi hade då två gästrum men det ena har nu blivit temporärt förråd på grund av renoveringen.

Gästrummet som står kvar på entrévåningen får välkomna de första besökarna tills vi löser fler gästrum. Vi vet inte riktigt vad de förra ägarna använde det till. På före-bilden kan ni se att det liknar ett matrum, men eftersom köket ligger på ovanvåningen är jag tveksam till det. Eventuellt att det användes om de fick gäster då de bara hade en matplats för fyra personer i köket.

Före

Golvet är minst sagt utstickande med sina 3D-mönstrade kuber i olika storlekar. Det är lite slitet men charmigt. Vi har inte gjort något med ytskikten i detta rum. Egentligen skulle väggarna behöva målas och tegelväggen rustas något.

Sänglamporna och glasbordet med tillhörande underrede har vi köpt på en antik- och loppmarknad i Asti. Pallarna, Poul Kjaerholms pall Dot, är fraktade från vårt hem i Stockholm. Precis som i vårt sovrum (se inlägg 2) så inreder vi med linnegardiner. På utsidan av varje rum i hela huset finns fönsterluckor som stänger ute ljuset nattetid.

Efter

Gästrummet skulle behöva bättre förvaring i form av en garderob eller klädavhängning och en schysst taklampa. Det är lägre takhöjd i detta rum än i andra rum så ljuskällan får gärna vara bred i diameter men kan inte vara särskilt hög. Kanske skulle Vertigo Pendant av formgivaren Constance Guisset eller Serge Mouilles pendant vara en iögonfallande och snygg taklampa i detta rum.

Lampinspiration

Nästa gång skriver jag från Italien!”

Vi hörs snart igen. Ciao!

Annika